3 universaalset väärtust, mida jagavad kõik suurepärased juhid

Maailmas on palju kehvasid juhte, sest  juhtimine on raske. Arvatakse, et suurepärasteks juhtideks sünnitakse, kuidImage see pole päris õige. Niipalju kui  olen häid juhte näinud, ei ole kõik ühesugused, ainult teatud karisamaga või oskustega. Nad on inimestena erinevad, nende taust, oskused, karisma, haridus ja see, kuidas nad inimesi juhivad.

Ühel päeval kui Tony Dungy, kes oli esimene afroameeriklasest Usa jalgpallitreener, kes võitis  super bowli, kutsuti töövestusele, et saada peatreeneri amet, ütles toonane meeskonna president: “Sa oled väga vaikne mees, kuidas sa kavatsed meeskonda panna ennast kuulama ja veel enam võitma?”

Kuna Tony on oma loomult pigem tagasihoidlik ja vaikne, tekkis värbajal kahtlus tema juhtimis ja treeneri võimetes. Tony vastas  –

“Kavatsen treenida neid poisse nagu minu isa mind, järjepidevuse, kõrgete standardite ja hoolivusega.”

Inimesed ei ole kõik ühesugused, küll  on aga väärtusi, mida kõik jagavad. Häid juhte ei hinnata selle järgi, kui palju on neil järgijaid, vaid kui paljusid uusi juhte on nad suutnud treenida,  paljusid on suutnud aidata.

Kolm peamist juhi omadust, mida olenemata juhi positsioonist, naha värvist, päritolust, riigist, hinnatakse kõrgelt:

– läbipaistvus ehk otsuste selgus, miks midagi tehakse. Juht teab suurt pilti ja suunda, kuhu ta oma tiimi juhib.

– järjepidevus ehk juht on pidev meeldetuletaja, miks me midagi teeme, kelle jaoks ja mis suunas.

– hoolivus ehk inimesed peavad tundma ja teadma, et nende juht neist mitte ainult ei pea lugu, vaid ka nende elu läheb neile korda.

Juhtimine võib olla raske, aga tasu  hea juhtimise eest on ainult rahas raskesti mõõdetav, sest see puudutab palju enamat, kui ainult materjaalsed väärtused, pigem loob hea juhtimine rahulolevadid kliente ja  õnnelikke inimesi.

You may also like...

Loading...