Palju tahet võidab isikuomadused

Image

Jack Welch kirjutas aastaid tagasi oma General Electricu juhtimisest raamatu Winning. Viimane  on kogukas ja Welchililkult konkreetne kirjatükk. Tema juhtimise stiil oli nõudlik. Jagab ta  töötajad peamiselt kolme kategooriasse, 20% eriti tublisid, 70% keskpäraseid ja häid ning 10%, keda tuleb igal aastal ära saata.

Kui lahterdada juhte kahte kategooriasse, siis üldistades oleksid need pehmed ja karmid juhid. Kui kasutada õpetajate näidet, siis öeldakse, et parim õpetaja on nõudlik õpetaja, see kes ootab rohkemat ja enamat, sunnib ebamugavustsoonis tegutsema.

Minu arvates ei ole asi niivõrd küsimuses, kas olla pehme või nõudlik, kuivõrd kui tähtis on eesmärgi täitmine juhi enda jaoks. Ma olen näinud kümneid juhte, kes oma loomult on vaiksed ja tagasihoidlikud, kui suudavad juhtida ettevõtteid ja organisatsioone, kus töötab sadu inimesi, nende võime luua muutust võib olla vaatamata nende isikuomadusele jahmatav.

Kuivõrd suur tahe on juhi isu asju muuta ja ellu viia? Kas 10 palli skaalal 3 või 4 või 9 või 10? Sellest sõltubki organisatsiooni muutus. See on hea algus muutuste ahelas. Suur tahe.

 

 

You may also like...

Loading...