Mõõda ja kontrolli

measureVestlesin täna hulga juhtidega, keda kõiki ühendab üks soov – olla parem juht. Arutluse käigus ilmnesid asjaolud, nagu näiteks kui tekib kahtlus kellegi töötaja pädevuses või sobimatuses, miks on nii raske teha otsust lahku minekuks? Miks peame muutusi looma jõumeetoditel ja hilinenult? 

Üks võimalik lahendus mitte muuta jõumeetodil ja hilinenult on luua kõigile arusaadav ning läbipaistev mõõdikutesüsteem. Mida ma selle all mõtlen? Süsteem, mis võimaldab sõnu kasutamata anda hinnangut, millisel tasemel on töötaja.  Mõõdikute süsteem võimaldab juhil anda selge signaal töötajatele, mille järgi kellegi “hea” olemist mõõdetakse. Enam ei ole keegi lihtsalt lemmik ja seetõttu eelisatud, vaid seepärast, et ta täidab konkreetseid ootusi. Kui soov on kasvatada müügitulemusi, tuleks mõõdikuid seada just neid silmaspidades. Millised tegevused aitavad müüki kasvatada? Kas mõõdetakse kontaktide arvu, töötunde või midagi muud, eesmärk on arusaada, mis on müügitulu otseselt puudutavad tegevused.

Teiseks kui mõõdikud on pagas, tuleks neid regulaarselt mõõta. Isegi kui paljudel müügiettevõtetel on numbrid paigas on nende järjepidev kontrollimine ja järgmine sama oluline kui nende loomine. 

Iga juhi esmane ülesanne on anda selged juhtnöörid ning siis käärida varukad ülesse ja aidata need ellu viia. Nii teevad suurepärased juhid!

You may also like...

Loading...