Veel üks tehing on õnnest puudu

Oli juba üsna hiline tund. Kalle silmad jooksid arvuti ekraani vaatamisest vett. Pea huugas, selline valu lõi otsmikust läbi nagu oleks keegi ime peenikese nõelaga läbi pea surunud. Korraks lõi kõik pimedaks. Silmi ekraanilt tõste tuli tõdeda hilist tundi, öö oli käes, täpsemalt oli kell saanud juba 22.00. Jälle. Kontorist olid kõik juba ammu lahkunud, ainult tema, Kalle, selle ettevõtte hing, aju ja rahamasin. Ta teadis sellest ärist kõike. Ta oli siia matnud viimased 13 aastat oma aega ja energiat. Asju kohvrisse pakkides ning parkimismajja suundudes püüdis Kalle mõelda, millal ta viimati sõi, kas oli see täna lõuna, mil üks tuunikala võileib ta lauale saabus või oli see üleeile.

Ahjaa see võib olla ka mu peavalu põhjus, mõtles Kalle otsustavalt.
Kodu ust avades, märkas Kalle, et kodu on pime. Ju abikaasa juba magab. Nojah, neil on olnud viimastel aegadel või juba päris pikalt pisut keeruline, kuidagi ei taha naine mõista, et varsti on nad majanduslikult nii heal järjel, et ta saab kõik mis hing ihkab. Pisut veel, üks suur klient on tulemas ja äril on jalad all.

Magamistuppa sisenda püüdis Kalle vaikselt, sest hullem sellest peavalust  oleks üks mõttetu riid, ainus lõõgastav mõte seisnes külmas pudelis mõrujoogis, mis hetkeks kõik ära lahendaks.

Tuba oli tühi, Kalle kaasa oli korduvalt lubanud lahkuda, kui midagi ei muutu. Midagi ei muutunud.

_______

empty-bedVaevalt keegi haiglavoodil mõtleb,  saaks veel korra oma armast  BMW-d vaadata või mõne ringi teha, või hoopis oma ettevõtte majandusaasta aruandega tutvuda või värskeimaid majandustulemusi juurelda.

See tasakaalu otsime pere ja äri vahel võib päädida just nii nagu Kalle, äri on aga peret ei ole.  Või ka vastupidi, pere on, aga vaene. Tasakaalu leidmine läheb justkui iga päevaga aina keerulisemaks, sest konkurents nõuab pikemaid töötunde ja suuremat pühendumist. Üks tehing veel, siis on kõik korras, üks aasta veel ja oleme mäel.

Ehk on lugejale tuttav see muster, mis nii paljusid peresid ja ärijuhte ja ettevõtjaid kirjeldab. Küsimus ei ole töötegemises või pühendumises, vaid mustris, mis viitab kurvale tagajärjele, mis tabas ka loo kangelast Kallet.

Kuidas luua tasakaal?

Me ei saa olla ühel ajal kahes kohas, ei mõtetes ega füüsiliselt. Elu on etapiline, aeg, milles saame tegevusi suunata. Just sinna, mis meile oluline. Andes just sellel ajahetkel endast parima.

Üks tippjuht jagas oma elu kogemusi, seoses prioriteetide jagamisega ning alustas printsiibist, et tasakaal on põhimõtete küsimus. Kas majanduslik heaolu tagab pere rahulolu? Võib olla on pere jaoks tähtsam hoolivus, tunnustus ja kvaliteetselt koos veedetud aeg?

Kas äri kasvatamine peaks maksma minema perekonna? Kas pere kesksus  peaks tähendama vaesust?

Parim on leida tasakaal just kalendris, kus aega (loe tegevusi) planeeritakse nii perele, lastele kui ärile. Kalendrisse peaks jõudma ennekõike see, mis oluline ja  väärtuslik.

Ehita suhteid ja raha tuleb. Kodune rahu tagab ka hea energia tööl. Kõik saab alguse suhetest, tööl ja kodus, nende kvaliteet vajab investeeringuid.

 

You may also like...

Loading...