Stress tapab tänulikkuse

BanksChange-300x225Olen peagi esinemas ühes ettevõttes teemal “Kuidas muutuda, kui muutumine on raske?”. Kõigile kellele teemat tutvustan ütlevad, appi kui põnev. Huvitav miks? Kas muutumine on nii põnev teema või hoopis muutuste paradoks. Muutuda ei taha aga samas peab ja kui tahan siis on raske?

Olen leidnud teemat ettevalmistades palju huvitavat. Ühe selle nimetaksin siin täna ära ja see on väsimus. Just nii. Enamus inimesi on väsinud ja mitte sellest, et muutusi ei ole ega tule, vaid mõttetööst, mis muutustele eelneb. Suur osa inimesi mõtleb üle. Küsisin oma treener Jon Gordonilt, et kuidas saada edukaks kõnelejaks ja koolitajaks ning ta vastas, et “praktiseerides.” Ahsoo. Nii lihtne on sageli muutus, mitte mõeldes, vaid tegutsedes. 

Hea muutus algab mõistmisest, et tänulikkus valitseb stressi üle ja et  taastumine algab tänulikkusest.

Inimesed ei ole sageli laisad või motivatsiooni puuduses, vaid lihtsalt väsinud ja stressis. Emotsionaalselt ja moraalselt. Mida selle all mõtlen? Emotsionaalne väsimus on otseselt seotud väsitavate mõtetega ning moraalne väsimus pidevalt endaga tülis olemisega. Teen asju, mida tean et ei peaks, aga ikkagi teen stiilis.

Mida teha? Ära mõtle üle, aga mõtle õigeid mõtteid. Neid mõtteid, mis ehitavad, julgustavad ja innustavad. Ja siin on oluline mõista, et sõbrad ja keskkond annavad sellele suure panuse, kuidas mõtled ja tunned.

Emotsioonid saavad alguse mõtetest ja mõtetest teod. Hea muutus ei ole lihtne, aga võimalik. Ehk sellest piisab, jah muutus on võimalik. Otsi seda.

– Pilt on lehelt prince2.ca

You may also like...

Loading...