Arnold Schwarzeneggeri 5 edu mudelit

Lugu ilmus algselt novembri Directoris.

15579166831_74ca7c0e96

Kui ma rääkisin oma sõpradele ja kolleegidele, et järgmisel Nordic Business Forumil esineb Arnold Schwarzenegger, seostus sellega kõigil kohe üks ja sama lause – I’ll be back. See kuulus lause pärineb filmist Terminaator.

Kas keegi on teda üldse kõnelemas näinud? Mida teab ta ettevõtlusest? Kas ta oskab lisaks näitlemisele veel midagi?

Olgu ette öeldud, et Schwarzenegger osutus suureks hitiks, tema kõneosavus ja filmidest tuntud Austria aktsent panid teda kuulama ja tundma viisil, et ma vist tunnen seda meest.

Schwarzenegger on kuulus lisaks filminäitlemisele ka maailma majanduselt 8ndal kohal oleva 38nda California osariigi kubernerina ning enne filme ja poliitikat ka kulturistina, kusjuures viies selle ala täiestu uuele tasemel.

Arnold astus lavale nagu filmis, suur naeratus, enesekindel ja soojust kiirgavalt, karm Arnold oli kadunud. Sisse juhatas staari mitte vähem musklites ja kindlasti mitte väiksem mees, vaid isegi suurem Bruce J. Oreck, kes on USA suursaadik Soomes. Tema kiilas pea, kulturisti keha ja kõrvarõngad ei anna otseselt aimu tema poliitilisest rollist. Soojad sõnad ja laval ta oli, legend Schwarzenegger.

Näitleja pidas 45 minutilise kõne viiest reeglist, mille järgi ta oma elu on elanud.

Reegel nr – 1: Leia oma visioonNBF2014-Arnold_Schwarzenegger

Kõige olulisem osa elust on teada, kuhu tahad minna ja mida saavutada. See ei ole sinu vanemate ega õpetajate visioon, mis tuleb leida, vaid sinu enda, päris enda nägemus, mida sa oma elust tahad. 74% ameeriklastest teevad tööd, mis neile ei meeldi, sest nad ei tea mida nad teha tahavad.

Oma karjääri jooksul olen kohanud kümneid inimesi, kes on püüdnud mulle oma visiooni pähe määrida, ma olen neid lihtsalt ignoreerinud.

Isegikui oled maailma parim lennuki piloot või laeva kapten, aga kui sa ei tea kuhu tahad jõuda teeb see kohalejõudmise keeruliseks.

Kui ma jõusaalis kange tõstsin, küsiti alati, miks sa naeratad? Teised käivad mossis ringi ja kangid on rasked. Aga ma ju naudin seda, mida teen ja tean mis on eesmärk. Ma ei tõsta raskusi, vaid trofeed oma peakohal. Mul on selge nägemus, mida saavutada tahan.

Reegel nr – 2: Kunagi ära mõtle väikeselt

Kui elus üldse läbi lüüa, siis suurelt mõeldes. Kõike, mida ma olen tahtnud saavutada, olen mõelnud suurelt olgu siis kulturistiks olemine, filmistaariks olemine või poliitikas, saada maailmas 8nda suuruse majandusega 38ndaks kuberneriks.

Ma tahtsin, et kui öeldakse Terminaator, siis kuuldakse Schwarzenegger, mitte vastupidi.

Schwarzenegger Conan, Schwarzenegger Predator, Schwarzenegger Commando! See on see, mida ma olen taga ajanud, suurelt mõeldes ja tegutsedes.

Reegel nr – 3: Ignoreeri kritiseerijaid

Su unistused on liiga suured, sa ei suuda neid täita. Ignoreerige neid. Kui ma kuulen ei ole võimalik saan kütust, et tõestada, et on küll ja vaata, ma teen ära. Lihtsalt ellimineerige sõna ei ole võimalik oma sõnavarast. Kui keegi ütleb ei suuda. Ma kuulen suudan. Kui keegi ütleb ei, kuulen mina kõlavat jahhi.

Kui otsustasin minna Ameerikasse, hoiatasid osad mind, et varsti oled saba jalgevahel tagasi. Kui tahtsin saada näitlejaks, öeldi mulle et mu keha on ületreenitud ning ma ei sobivat. Samuti mu aksent pidi olema selline, mis Ameerikasse ei sobi. Su nimi on liiga keeruline, Shnitsel vms. Aga ma olen nendest arvamustest üle ja alati teinud seda, mida õigeks pean enda jaoks.

Reegel nr – 4: Tööta käed rakku

Kõik kivid tuleb ümber pöörata. Tuleb teha palju tööd. Keegi ei saa edukaks niisama, väljaarvatud keegi, kes leiab aarde. Ma ei ole kunagi kartunud palju tööd teha ei näitlejana ega kulturistina. Ma olin valmis tegema niikaua, kuniks oli käes tulemus, mis mulle sobis. Kui keegi ütleb, et mul pole aega trenni teha. Ma lendasin siia mõni tund tagasi, käisin hotellis jõusaalis, pesin, panin riidesse ja tulin siia. Meil kõigil on 24 tundi päevas… mis mõttes on vabandus see, et aega ei ole.

Edu saadab neid, kes töötavad käe rakkus ja ei peatu ennem kui soovitud on saavutatud.

Reegel nr 5 – 5: Ära ainult võta, vaid anna ka tagasi

See on kõige tähtsam reegel, mis kuulub edukusse juurde. See on meie kohus jagada oma edu oma peredele, kogukondadele, linnale ja riigile. Kõik mida olen saavutanud on tänud Ameerika võimalustele. Mu äi ütles mulle, et ära vaata peeglisse, muidu näed seal vaid ennast, võta peegel ees ja sa näed suuri hulkasid inimesi, kellele jagada.

Ma eelisan mängida oma puudega sõbraga golfi, kui samal ajal punasel vaibal ringi tammuda.

Me peame tegema kõik et maha jääks parem paik, kui see kui me siia maailma tulime.

Igal meist on võimalus luua muutusi ja olla muutus. Ära lihtsalt tööta enda nimel, vaid meie nimel.

You may also like...

Loading...