Kelle sabas sa sörgid?

 

Hunt kõndis mööda metsa ringi. Ühtäkki pani ta tähele, et keegi jälitab teda, ümber keerates seisis seal jänes. “Mis tahad?” küsis hunt jänese käest. “Tunnen huvi, kuhu sa lähed,” vastas jänes.

Edasi minnes tundus, et tema taga on veel keegi, ümber pöörates nägi ta seal karu, rebast, põtra ja poolt loomariiki.

“Mida te tahate?” küsis hunt järgijate käest.

Keegi ei vastanud midagi.

Masside käitumist on uuritud juba dekaade. Teada on, et inimesed tahavad olla osa “suguharust” nagu seda Godin oma raamatus “Tribes” kirjeldab. See on meisse sisse programmeeritud. Aga viimase 100 aasta industriaalajastu on teinud nende suguharudega karuteene, ta on koondanud nad ühetaolistesse gruppidesse. Kuidas? Kasutades hirmutamist, mis on aidanud kasvada ja areneda, aga ennekõike pealikel. Oleme harjunud hirmust juhtitud majandusega. Nüüd on see läbi. Nende jaoks, kes nii otsustavad.
Jah, selleks tuleb hakata teistmoodi mõtlema. Aga muutuste juures kehtib üks printsiip, keegi peab hakkama teistmoodi käituma, muidu muutumist ei toimu. Ainult mõtlemisest ei ole kasu. Nüüd on sinu kord alustada. 

Hundi toit on jänes, seega kui jänku oma teed ei otsi lõppeb tema uudishimu huntide suguharus.

Mida sina tahad?

 

You may also like...

Loading...