Lill, mis jäi ostmata

Klient astub lillepoodi, see on tühi. Pisut aega ringi vaadates tuleb keegi, aga ühe väikese agaga – ta pole seal kliendi pärast. Teda pahandab kõik, mida klient küsib. Ühe lille hind ei ole väljas ja klient soovib täpsustada. Müüja hakkab pahuralt ja vihasena hinda otsima, leides hinna, hakkab lille koheselt pakkima. Kui klient ütleb, et  ei soovi seda lille, tahtis teada palju see maksab, läheb teenindaja marru.
“Ei osta?”
“Oleksite kohe võinud seda öelda!”
See äri on toiminud 10 aastat, kõik teavad, et teenindaja on selline, paljud kes teavad on loobunud ja valivad parema teeninduse.
Ahjaa, selle kaubamaja nimi on Rõõmukaubamaja:)
Sellised lood levivad kui kulutuli, seda räägitakse sünnipäevadel, jaanipäevadel, pere kogunemistel. Aga miks puudutab inimesi negatiivne kogemus rohkem kui positiivne? Pigem on rääkida üks nõme kogemus, kui 15 head.
Lihtsustades, siis negatiivsel on kestvam mõju kui positiivsel. Ehk, kui paned käe kuumale pliidile, valutab käsi kauem, kui näiteks suurepärasest õhtusöögist saadud kogemus.
Tee head, ole hea – me vajame rohkem häid tegusid.

You may also like...

Loading...