Kuidas hakata tegutsema, kuigi sa kardad?

Keegi on öelnud, et ideed ärkavad ellu alles siis, kui neist räägitakse. Kõik muu on lihtsalt hulk mõtteid. Ma pean ennast ideede inimeseks, mul ei ole raske pakkuda ideid ja lahendusi ning olla seal juures ka “kreisi”. Samas kas meil on üldse ideede kriis kui sellist või pigem on puudu tegutsejatest, kes võtaks kasvõi lihtsa puutüki ja vormiks sellest midagi, näiteks lambi.
Kui ma koolitustel küsin inimestelt, kas nad tunnevad ära kogemuse, ala sul on ideid, aga sa ei jõua kunagi tegudeni. Ilma häbi tundmata tõstab päris hulk inimesi oma käe.
Meil ei olegi ideede puudust, ikka julgusest jääb vajaka. Aga miks? Keda me kardame? Mida me kardame? Miks me kardame? Nendele küsimustele on oluline vastata, aga kas sellest on piisav, et olla julgem.
Julgus ei tähenda kindlasti hirmu puudumist, vaid vaatamata hirmule tegutsemist, ütles keegi kuskil.
Ma arvan, et enamus nõustuvad, aga mis siis kui ma ikkagi ei tegutse, tean kõike aga ei tegutse, sest kardan rohkem.
Enese ületamine ja enda juhtimise edukus sõltub sinu kaaslastest, kellega sa ennast ümbritsed. Muidugi ka sinust endast, aga edukas enese ületamine saabub siis, kui lubame nendel, kes meist hoolivad meisse rääkida ja meid suunata. Mõni palkab endale kellegi, teised lepivad kokku sõpradega, et ala kui ma trenni minna ei viitsi, ütle mulle midagi, tule võta mind peale… tuleta mulle meelde, miks ma midagi teen jms. Küsi, milline on atmosfäär, milles ma tegutsen ja elan, kas see aitab mul tegutseda julgemini.
Kusjuures mõni ületab ennast teisi ületades, aga see pole sama, sellel on teiste hind küljes. Enda ületamine ala stiilis, panen kedagi halvasti tundma, siis tunnen ennast paremini on kole.

Vajame kedagi, kes meist hoolib ja julgustab meid ennast ületama. See on kriitilise tähtsusega. Keegi kes usub meisse, sõltumata meie madal punktist või olukorrast. Kui Kärt (mu abikaasa) ei oleks mulle julgustuseks, minu suurim fänn, oleksin ma kõhuli. Ma olen õnnelik mees.
Niisiis, selleks et me julgeks rohkem, vajame julgustust, mis tuleb läbi armastuse viie keele, vajame kedagi kes oskab vajutada just seda õiget nuppu.
Mis on sinu õige nupp ja kes seda teab?

You may also like...

Loading...