Ära ole Lohakas Juhan või siis ole

Sloppy Joe on 20.sajandi alguse retsept Ameerikast, mille koostisosad on hakkliha, sibul, tomatikaste ja üsna keerulise hääldusega Worcestershire kaste. Toitu serveeritakse kahe hamburgeri saia vahel.

Lohakaks teeb selle toidu just selle tarbimine. Peale söömist on sul pool nägu ja taldrik seda täis. Aga selles ongi selle toidu võlu. Sa naudid kastet, uskumatult krõbedat saia ja kõik muu on kõrvaline.

Loovuse juures on selline protsess hädavajalik. Loovprotsessis tuleb taluda lohakuse pinget, täiuslikkuse puudumist ja protsessi kui sellist. Lohakus on siinkohal tahtlik ja teadlik otsus, mitte alluda vaiksele häälele – tee korralikult! Ei, mitte see lohakas, et sa ei hooli, vaid see, et sa ei karda ja otsustad olla lahke, sellega mis sul on.

Perfektse tulemuseni on veel aega, päris palju. Seni aga loo ja ole lohakas. Loov protsessi suurim väljakututse on mitte pidurdada, kuna tulemust ei ole veel näha. Loo nii kaua, kuniks enam ei karda olla lahke.

Lisaks võib juhtuda, et see parim ongi see sinu – Lohakas Juhan.

You may also like...

Loading...