Mõtle kui ettevõtja

Enamus inimesed ei mõtle äriliselt. Oled minuga nõus? Mingit hulka inimesi nimetatakse ettevõtjateks, sest neil on see midagi, mis oskab näha ja kasutada võimalusi, sest nad mõtlevad kuidagi teisti. See on pool tõde.

Ettevõtluse eesmärk on luua võimalusi, lahendada probleeme ehk kokkuvõtlikult luua väärtust.

Aga äriline mõtlemine tundub kauge neile, kes pole ettevõtjad või ütlevad, et nad pole ettevõtjad.

Tõsi, et kõik ei peaks tegutsema kui ettevõtjad, aga kõik saavad mõelda kui ettevõtjad. Ja esimene asi, millele ettevõtja mõtleb on klient. Sa tahad teada, kellele sa saad pakkuda seda, mis sul on (anne või toode, teenus või toode).

Ja siin ei ole vahet, kas sa oled palgatöötaja või ettevõtja, sest mõlemal on klient. Vahe on selles, kas sa näed seda või mitte, et sul on klient ja vahe on selles, kas sa hoolid oma kliendist.

Kui sa töötad Rimis kassapidajana, siis kliendid, kes leiba ostavad, ei ole sinu kliendid. Nimelt on nad sinu kliendi kliendid. Sinu klient nr 1 on see, kes sulle palka maksab.

Ettevõtja otsib võimalusi, kuidas oma klienti paremini teenindada. Mõtle kaasa. Kuidas tõsta oma väärtust enda kliendi (tööandja) jaoks? Mida sa saad teha ekstra? Mida muuta? On see midagi mida saad enda hoiaku juures muuta või siis ehk on su kliendil eriline ootus, kuidas ta tahab, et sa tema kliente tervitaksid, neist hooliksid?

Kõik pole nii lihtne, ma mõistan, aga sageli on vastus sinu ees või sees. Hooli rohkem ja õpi armastama seda, mida teed. Kui su klient seda ei märka, siis keegi ikka märkab võib olla mujal. Kõik pole kõigile, leia oma klient.

Õpi mõtlema, kui ettevõtja. Loe raamatuid, vaata filme, hari ennast. Aktiveeri enda äriline loovus.  Olen kokku pannud e-raamatu 100 halba äriideed, kui on huvi, lae see endale alla, see on tasuta. Aktiveerib sinu loovuse.

Aga kui tahad teha ekstra sammu ärilise mõtlemise suunas. Siis üle 50 inimese on osalenud 5 päeva loovuse väljakutsel ja see on aidanud inimesi tantsima hirmuga ja tegutsema loovamalt, vaata kas see võiks olla midagi sulle, alustame 19.aprillil. Investeeri 50 EUR endasse, teenid 100x tagasi.

Ettevõtja ei keskendu mõttele, mida tal pole, vaid lahendustele. See tuleb alati teistele inimestel väärtuse loome kaudu. Loovus aitab, kasuta seda!

 

You may also like...

Loading...