Mõtle kui teadlane

See, mida sa ei tea võib sind hävitada. Sellepärast sobib alandlikkus paremini tundmatuga suhestamisel ja tuleviku planeerimisel, kui vastu rindu tagumine ja pime kindlameelsus. Sul on võimalik mõelda, kui teadlane ja või kui ekspert. Teadlane otsib piire, kompab pimeduses. Tunnistab, et teab uuritavast just nii palju, kui suutis seda tõestada. Loob hüpoteese. Ekspert räägib sellest, millest teab. Kumbki pole vale.

Me võiksime näha ennast rohkem kui teadlased, sest seda, mida me ei tea on rohkem, kui seda, mida teame. Alandlik tunnistab, et üsna võimalik et eksib, et on veel ehk võimalusi ja ehk on siin midagi, mida ta veel ei näe. Ja alandlikkus pole ebakindlus, sest ebakindlusel pole alandlikkusega midagi pistmist.

Mõtle uuesti. Küsi uuesti. Sõnasta uuesti.

Mõtted ajendatud raamatust „Think Again“, autor Adam Grant

You may also like...

Loading...